Cort AC250DX Ziricote klassieke gitaar

€399,00
Beschikbaarheid:  Op voorraad
Levertijd: 1-2 Dagen

De traditionele AC serie van Cort is ontworpen voor een verbeterde resonantie met een authentieke klassieke klank. De combinatie van toonwoods resulteert in een diepe en heerlijk gelijkmatige toon. De AC serie van Cort is zeer geschikt voor beginners, hij is vergeeflijk met fouten licht bespeelbaar en niet scherp op zijn klank. De AC250DX Ziricote heeft een massief rood Ceder bovenblad, Ziricote zij- en achterkant, Ovangkol fretbord en brug en Savarez crystal snaren.

Massief Ceder bovenblad

Ceder is na Spar de meest gebruikte houtsoort voor het maken van het bovenblad van een gitaar. Ceder is heeft een stuk lagere dichtheid en is daardoor een stuk zachter dan Spar. Dit vertaald zich in een warmere vollere klank. Ceder zorgt er ook voor dat zachtere klanken sterker overkomen en verbeterd daardoor de dynamiek van zacht spel. Een gitaar met een ceder top is uitermate geschikt voor gitaristen die graag fingerpicken. Dit maakt ceder een goede match voor kleinere bodyvormen zoals de Auditorium, Orchestra Model of Parlor.

Ziricote zij- en achterkant

Ziricote wordt ook wel eens Mexicaans Ebben genoemd, ook al is het niet echt zwart en ook geen Ebben. Het is echter visueel wel een van de mooiste stukken hout die voor het maken van snaarinstrumenten gebruikt wordt. De klank van Ziricote komt in de buurt bij dat van Palissander ook al is het een stuk zwaarder. Het heeft dezelfde laag dempende eigenschappen met eveneens vergelijkbare heldere reverberatie eigenschappen. Ziricote paart zeer goed met bijna alle houtsoorten die voor het bovenblad gebruikt kan worden. De klank van Ziricote zit tussen Indisch Palissander en Macassar Ebben in, het is helderder dan Indisch Palissander en heeft meer boventonen dan Macassar Ebben.

Traditionele "fan" bracing

De AC serie van Cort gebruikt traditionele "fan" bracing voor het maximaliseren van de vibratie door de nylon snaren.

Klassieke head volute

De volute zorgt ervoor dat de linker duim zeer comfortabel kan rusten wat het speelgemak vergroot.

Savarez snaren

De Cort AC250DX is besnaard met een set Savarez New Crystal/Corum gitaarsnaren. Deze set van Savarez (500CJ) bestaat uit Corum gepolijste silver-omwonden bassen met Crystal trebles. Als je hogere spanning gitaarsnaren fijn vindt is dit de ideale set snaren voor jou.

Maat: 4/4
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Rood Ceder
Zijkanten: Ziricote
Achterkant: Ziricote
Neck: Mahonie
Fretbord: Ovangkol
Frets: 18
Breedte topkam: 52 mm
Mensuur: 650 mm
Brug: Ovangkol
Stemmechanieken: Chroom gegraveerd, bruin kunststof knoppen
Ingebouwde electronica: Nee
Kleur: Naturel
Finish: Hoog glans klankkast / Satin hals
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »