Cort GA-MY Bevel akoestisch/elektrisch gitaar

€599,00
Beschikbaarheid:  Op voorraad
Levertijd: 1-2 Dagen

Met zijn afgeschuinde rand bij het bovenblad en gewolven Myrtlewood achter- en zijkant heeft deze gitaar een sterk fundament voor zijn toon met goede projectie en sustain. De klank van Myrtlewood is een goede mix tussen mahonie, palissander en esdoorn met een heldere open toon zonder al teveel kleuring. De GA-MY is tevens uitgerust met een LR Baggs pickup en pre-amp systeem om ervoor te zorgen dat de versterkte klank van deze gitaar net zo natuurlijk en rijk is als de akoestische klank.

Auditorium cutaway klankkast

Met zijn beperkte maten van 117 kast diepte, bovenste kwartier breedte van 292mm en lage kwartier breedte van 405mm is de Grand Regal klankkast vorm een perfecte balans tussen de grote Dreadnought en de meer intieme Grand Concert. Hierdoor is de Grand Regal ideaal voor spelers die zowel willen strummen, flatpicken als fingerpicken. Dit maakt deze gitaar uiterst geschikt voor de veelzijdige gitarist die graag meerdere stijlen op een gitaar wil kunnen spelen.

Massief Sitka sparren top

Sitka spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft Sitka spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Myrtlewood zij- en achterkant (Arched back)

Oregon Myrtle, ook bekend als California Bay Laurel of Pepperwood, varieert in kleur van blond-geel tot taupe en is zeer geschikt om mooie gitaren van te maken. Geen twee stukken Myrtlewood zijn gelijk aan elkaar waardoor elke gitaar gemaakt met deze houtsoort er uniek uitziet. De klank van Myrtlewood is vergelijkbaar met Esdoorn, helder en open met een goede projectie.

L.R.Baggs® EAS-VTC

Bekend om zijn natuurlijke klank, het L.R. Baggs systeem is elegant en simple met enkel een volume en tone control. De resonantie van de massieve top en gewelfde achterkant worden volledig opgepakt door de pre-amp en weergegeven met complete transparantie aan elke gitaarversterker of PA systeem.

Geschuinde armsteun

De rand van de gitaar is bij de speelpositie afgeschuind om ervoor te zorgen dat de gitaar net zo fijn speelt als hij klinkt. Minder contact met het bovenblad laat deze vrijer bewegen voor nog meer resonantie.

Ebben brugpinnen

De hoge dichtheid van Ebben hout zorgt ervoor dat de klank van je gitaar strak en gefocust is met een rijke projectie. Door brugpinnen van Ebben te gebruiken krijg je een verbeterde verspreiding van de trillingen van de snaren naar het bovenblad, klankkast en de hals van je gitaar. Dit komt de resonantie en sustain van je gitaar ten goede.

Sonisch verbeterde UV finish

De high-tech finish van deze gitaar is sterk en weerstaat krassen terwijl deze lichtgewicht blijft om ervoor de zorgen dat het hout minimaal gedempt wordt. Zo blijft de akoestische resonantie van deze gitaar natuurlijk en geeft deze een volle rijke klank.

Body type: Auditorium (Grand Regal)
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief sitka sparren
Achterkant: Myrtlewood(Arched back)
Zijkanten: Myrtlewood
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Ovangkol
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Ovangkol
Ingebouwde electronica: L.R. Baggs EAS-VTC preamp
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Goud
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel
Finish: Hoogglans
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »