Lag T90PE Akoestisch/elektrisch Gitaar

€429,00
Beschikbaarheid:  Op voorraad

Lag is Frans merk dat zich voornamelijk richt op het bouwen van hoge kwaliteit gitaren binnen de lagere prijsklassen. In hun eigen fabriek doen zij er alles aan om compromisloos een goed klinkende, fijn speelbare en elegant uitziende gitaar te maken voor een schappelijke prijs. Of je nu een beginnende, gevorderde of professioneel gitaarspeler bent, Lag maakt een van de mooiste gitaren die je kan wensen.

Massief Mahonie bovenblad

Mahonie wordt veelal gebruikt voor het maken van de zij- en achterkant van akoestische gitaren, het is echter ook zeer goed te gebruiken voor het bovenblad van een gitaar. Het geeft een warme meer ingetogen klank met veel laag en een sterk aanwezige lage-midrange. Het hoog van Mahonie is minder aanwezig maar zeker erg aantrekkelijk qua timbre.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Grafiet zadels

Brugzadels en/of topkammen gemaakt van grafiet hebben een hogere dichtheid dan kunststuf en houden daardoor betere klank eigenschappen. Zo geeft een zadel of kam van been gemaakt een helderder geluid en is overal beter in balans dan kunststof zadels. Grafiet heeft zelf smerende eigenschappen waardoor gitaren met grafiet zadels minder last hebben van stemming en intonatie problemen.

Body type: Parlor
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Mahonie
Achterkant: Mahonie
Zijkanten: Mahonie
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Brownwood
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Brownwood
Ingebouwde electronica: DirectLâg HD
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel
Finish: Hoogglans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »