Leho LHUC-ZT Concert ukelele ziricote

€159,00
Beschikbaarheid:  Op voorraad
Levertijd: 1-2 Dagen

Het uiterlijk van Ziricote is als een schilderij waar breede kwaststreken van bruin en zwart zijn gestreken over een oranje-bruine achtergrond. Dit artistieke en aantrekkelijke uiterlijk doet denken dat een instrument gemaakt van Ziricote duurder zou moeten zijn dan het daadwerkelijk is. Het heeft een rijke, krachtige en exotische uitstraling en niet alleen qua uiterlijk.

Ziricote klankkast

Ziricote wordt ook wel eens Mexicaans Ebben genoemd, ook al is het niet echt zwart en ook geen Ebben. Het is echter visueel wel een van de mooiste stukken hout die voor het maken van snaarinstrumenten gebruikt wordt. De klank van Ziricote komt in de buurt bij dat van Palissander ook al is het een stuk zwaarder. Het heeft dezelfde laag dempende eigenschappen met eveneens vergelijkbare heldere reverberatie eigenschappen. Ziricote paart zeer goed met bijna alle houtsoorten die voor het bovenblad gebruikt kan worden. De klank van Ziricote zit tussen Indisch Palissander en Macassar Ebben in, het is helderder dan Indisch Palissander en heeft meer boventonen dan Macassar Ebben.

Open pore finish

Een open pore afwerking van de klankkast van een snaarinstrument zorgt ervoor dat deze vrijer kan bewegen (trillen). Hierdoor krijgt de gitaar een meer resonante en responsieve klank. Tevens zorgt dit ervoor dat het gewicht van het snaarinstrument binnen de perken blijft wat het speelplezier weer ten goede komt.

Maat: Concert
Bovenblad: Ziricote
Achterkant: Ziricote
Zijkanten: Ziricote
Hals: Mahonie
Fretbord: Walnoot
Brug: Walnoot
Frets: 18
Stemmechanieken: Open, Chroom
Ingebouwde electronica: Nee
Kleur: Naturel
Finish: Open pore satin
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »