Blackstar 10th anniversary buizenversterkers

Blackstar 10th anniversary buizenversterkers
donderdag 17 mei 2018 - Speciaal voor de 10e verjaardag van Blackstar brengen ze 3 limited edition buizenversterkers uit, alle drie op dezelfde basis met verschillende buizen configuraties.

Om het 10 jarig bestaan van Blackstar te vieren komt het merk met drie 10th anniversary modellen buizenversterkers. De drie modellen zijn gebaseerd op de iconische series van Blackstar: Artisan, Artist en Series One.

De Artisan 10 AE is een lage gain, klassieke crunch versterker die gebruik maakt van een EL34 buis in de eindversterker en een ECC83 in de voorversterker. Dit resulteert in een warme Britse crunch. Verder is er een boost ingebouwd in de voorversterker voor een authentieke classic rock / indie rhythm klank en een vocal tone geïnspireerd door Billy Gibbons.

De Artist 10 AE maakt gebruik van een 6L6 buis in de eindversterker en een ECC83 in de voorversterker. Dit levert een helder en open karakteristiek en krachtige lead toon. De lead klank wordt verder versterkt door het ingebouwde overdrive circuit dat is geïnspireerd door de alom geprezen Blackstar HT-Drive. Deze overdrive geeft je alles van dynamische crunch tot zingende smooth legato.

De Series One 10 AE wordt gedreven door de machtige KT-88 buis in de eindversterker en een ECC83 in de voorversterker. Geïnspireerd door de legendarische S1-200 neemt deze versterker voordeel uit de extra headroom van de KT-88, wat resulteert in een dynamische moderne clean klank en strakke high-gain overdrive. Als extra biedt de gepatenteerde ISF control toegang tot een zeer flexibele distortion.

Kijk snel bij onze instrumentversterkers voor meer informatie.

Reageren?

< Terug naar het overzicht