Artesano Estudiante XC-2 klassiek gitaar zwart

€299,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De topkam en de brug zijn van been en leveren een warme en heldere toon op. De dubbele boring voor de bevestiging van de snaren op de brug zorgt voor een hogere snaarspanning op de ingelegde brug. Bovendien kan de snaarhoogte flexibeler worden ingesteld.

De modellen zijn voorzien van vergulde mechanieken, die er prachtig uitzien. Zelfs bij de instapserie Estudiante heeft Artesano op een degelijke afwerking gelet. Het zijn immers net beginnende gitaristen, die behoefte hebben aan een stemvast instrument dat bovendien goed klinkt.

Met het Estudiante XA-model van Artesano vinden liefhebbers van akoestische gitaarmuziek snel hun weg (terug) naar het plezier van zélf muziek te spelen. De Artesano Estudiante XA overtuigt met een in dit prijssegment opmerkelijke kwaliteit. Zowel leerlingen als leraren zwichten meteen voor dit model!

Massief Ceder bovenblad

Ceder is na Spar de meest gebruikte houtsoort voor het maken van het bovenblad van een gitaar. Ceder is heeft een stuk lagere dichtheid en is daardoor een stuk zachter dan Spar. Dit vertaald zich in een warmere vollere klank. Ceder zorgt er ook voor dat zachtere klanken sterker overkomen en verbeterd daardoor de dynamiek van zacht spel. Een gitaar met een ceder top is uitermate geschikt voor gitaristen die graag fingerpicken. Dit maakt ceder een goede match voor kleinere bodyvormen zoals de Auditorium, Orchestra Model of Parlor.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Benen zadels

Brugzadels en/of topkammen gemaakt van been hebben een vele hogere dichtheid en houden daardoor betere klank eigenschappen. Zo geeft een zadel of kam van been gemaakt een helderder geluid met meer resonantie en een betere attack. Een brugzadel en/of topkam gemaakt van been brengt een gitaar echt tot leven.

Maat: 4/4
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Ceder
Zijkanten: Mahonie
Achterkant: Mahonie
Neck: Mahonie
Fretbord: Zwart walnoot
Frets: 18
Breedte topkam: 52 mm
Mensuur: 650 mm
Brug: Zwart walnoot
Stemmechanieken: Goud gegraveerd, wit kunststof knoppen
Ingebouwde electronica: Nee
Kleur: Zwart
Finish: Hoogglans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »