Artesano Estudiante XA-2 klassiek gitaar

€219,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De topkam en de brug zijn van been en leveren een warme en heldere toon op. De dubbele boring voor de bevestiging van de snaren op de brug zorgt voor een hogere snaarspanning op de ingelegde brug. Bovendien kan de snaarhoogte flexibeler worden ingesteld.

De modellen zijn voorzien van vergulde mechanieken, die er prachtig uitzien. Zelfs bij de instapserie Estudiante heeft Artesano op een degelijke afwerking gelet. Het zijn immers net beginnende gitaristen, die behoefte hebben aan een stemvast instrument dat bovendien goed klinkt.

Met het Estudiante XA-model van Artesano vinden liefhebbers van akoestische gitaarmuziek snel hun weg (terug) naar het plezier van zélf muziek te spelen. De Artesano Estudiante XA overtuigt met een in dit prijssegment opmerkelijke kwaliteit. Zowel leerlingen als leraren zwichten meteen voor dit model!

Sparren bovenblad

Spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Benen zadels

Brugzadels en/of topkammen gemaakt van been hebben een vele hogere dichtheid en houden daardoor betere klank eigenschappen. Zo geeft een zadel of kam van been gemaakt een helderder geluid met meer resonantie en een betere attack. Een brugzadel en/of topkam gemaakt van been brengt een gitaar echt tot leven.

Maat: 4/4
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Sparren
Zijkanten: Mahonie
Achterkant: Mahonie
Neck: Mahonie
Fretbord: Zwart walnoot
Frets: 18
Breedte topkam: 52 mm
Mensuur: 650 mm
Brug: Zwart walnoot
Stemmechanieken: Chroom gegraveerd, wit kunststof knoppen
Ingebouwde electronica: Nee
Kleur: Naturel
Finish: Hoogglans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »