Barnes & Mullins BMUK5C Concert ukelele Walnoot

€129,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De ukeleles van Barnes & Mullins worden gemaakt met de mooiste tonewoods. Dit maakt niet alleen een spectaculair voorkomen maar zorgt dat ze ook zo mooi klinken als dat ze eruit zien. Deze ukeleles klinken krachtig en helder met een zeer goede sustain dankzij de hardheid van de gebruikte houtsoorten.

Walnoot

Walnoot is een tonewood dat steeds meer gebruikt word bij het maken van instrumenten. Vooral gitaren en ukelele's worden steeds meer gemaakt met stukken Walnoot. Niet alleen voor het maken van de klankkast maar ook voor het maken van fretbord en brug wordt Walnoot als vervanger gebruikt voor het zeldzamer wordend Palissander. Qua klankkarakter zit Walnoot tussen Mahonie en Palissander in, het geeft de volle klank van Mahonie en het diepere laag van Palissander. Het heeft minder kleuring in het laag en hoog dan Mahonie met wat meer nadruk op het midden. Ook zijn er overeenkomsten tussen Walnoot en Koa, beide houtsoorten hebben een goede balans in hun klank. Waar Koa meer harmonischen heeft, is Walnoot wat cleaner en luider met sterkere projectie.

Armsteun

De ingebouwde armsteun zorgt ervoor dat deze ukeleles zeer comfortabel spelen. Door het afschuinen van de rand bij de speelpositie ligt je arm comfortabeler over de rand van de ukelele. Niet alleen het speelcomfort verbeterd hierdoor, dit komt ook de klank van de ukelele ten goeden. Dankzij de afgeschuinde rand maakt je arm minder contact met het bovenblad van de ukelele, wat op zijn beurt het bovenblad vrijer laat resoneren.

Maat: Concert
Bovenblad: Walnoot
Achterkant: Walnoot
Zijkanten: Walnoot
Hals: Okoume
Fretbord: Composiet hout
Brug: Composiet hout
Frets: 18
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Zwart
Ingebouwde electronica: Nee
Kleur: Naturel
Finish: Hoog glans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »