Brunswick BD200 M Akoestische gitaar mahonie

€179,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

Dreadnought gitaren (genaamd naar een groot krachtig slagschip) zijn de 'industrie standaard' geworden over de hele wereld. De Brunswick BD200 is een dreadnought stijl akoestische gitaar met traditioneel 'squared shoulder' design. De afmetingen en design zorgen ervoor dat deze gitaren een krachtig geluid hebben met een goede projectie, zo ben je altijd goed te horen met een mooie klank en goede balans. Deze serie is uitermate geschikt voor beginners, de hout- en bouwkwaliteit zijn in orde waardoor wij deze gitaren goed kunnen afstellen. Dit zorgt ervoor dat deze gitaar een fijne speelbaarheid heeft met een zeer respectabele klank.

Mahonie bovenblad

Mahonie wordt veelal gebruikt voor het maken van de zij- en achterkant van akoestische gitaren, het is echter ook zeer goed te gebruiken voor het bovenblad van een gitaar. Het geeft een warme meer ingetogen klank met veel laag en een sterk aanwezige lage-midrange. Het hoog van Mahonie is minder aanwezig maar zeker erg aantrekkelijk qua timbre.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Body type: Dreadnought
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Mahonie
Achterkant: Sapele
Zijkanten: Sapele
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Palissander
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Palissander
Ingebouwde electronica: Nee
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel
Finish: Hoogglans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »