Brunswick BT200 TB Akoestische reisgitaar tobacco burst

€179,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

Dreadnought gitaren (genaamd naar een groot krachtig slagschip) zijn de 'industrie standaard' geworden over de hele wereld. De Brunswick BD200 is een dreadnought stijl akoestische gitaar met traditioneel 'squared shoulder' design. De afmetingen en design zorgen ervoor dat deze gitaren een krachtig geluid hebben met een goede projectie, zo ben je altijd goed te horen met een mooie klank en goede balans. Deze serie is uitermate geschikt voor beginners, de hout- en bouwkwaliteit zijn in orde waardoor wij deze gitaren goed kunnen afstellen. Dit zorgt ervoor dat deze gitaar een fijne speelbaarheid heeft met een zeer respectabele klank.

Reisgitaar

De meeste gitaren met de aanduiding "mini" zijn ontworpen met als doel de ideale reisgitaar te zijn. Een reisgitaar moet makkelijk zijn om mee te nemen zonder teveel concessie te moeten doen in zowel de klank als de speelbaarheid van de gitaar. De kortere mensuur zorgt ervoor dat de snaren vanzelf wat losser liggen, hierdoor kan makkelijk met dikkere snaren gespeeld worden op een reisgitaar wat op zijn beurt de klank ten goede komt. De klankkast van de reisgitaar is uiteraard wat compacter dan dat van een grotere maat gitaar. De klank is daarmee sneller te vergelijken met dat van een Orchestra Model, goed gearticuleerd en dynamisch met een open heldere klank. In het laag moet de kleinere klankkast uiteraard iets toegeven, dit wordt deels nog gecompenseerd door het gemak waarmee op dikkere snaren gespeeld kan worden op een reisgitaar.

Mahonie bovenblad

Mahonie wordt veelal gebruikt voor het maken van de zij- en achterkant van akoestische gitaren, het is echter ook zeer goed te gebruiken voor het bovenblad van een gitaar. Het geeft een warme meer ingetogen klank met veel laag en een sterk aanwezige lage-midrange. Het hoog van Mahonie is minder aanwezig maar zeker erg aantrekkelijk qua timbre.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Open pore finish

Een open pore afwerking van de klankkast van een gitaar zorgt ervoor dat deze vrijer kan bewegen (trillen). Hierdoor krijgt de gitaar een meer resonante en responsieve klank. Tevens zorgt dit ervoor dat het gewicht van de gitaar binnen de perken blijft wat het speelplezier weer ten goede komt.

Body type: Dreadnought reisformaat
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Mahonie
Achterkant: Mahonie
Zijkanten: Mahonie
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Palissander
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Palissander
Ingebouwde electronica: Nee
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Tobacco burst
Finish: Open pore satin
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »