Cort AD810 BK Akoestische gitaar zwart

€189,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De standaard serie van Cort is de langslopende serie die zij maken. De serie is gericht op het leveren van een goede prijskwaliteit verhouding. Deze serie bevat veelal zeer goed spelende gitaren die gebouwd zijn met betaalbare houtsoorten. Dit maakt deze serie zeer geschikt voor de hobbyist of beginnende gitarist.

Sparren bovenblad

Spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Dovetail hals verbinding

Door het gebruiken van een Dovetail hals verbinding kunnen ervaren gitaarbouwers ervoor zorgen dat de trillingen en resonantie zonder verliezen van de body naar de hals kunnen bewegen. Op deze manier wordt er geen energie verloren en behoud de klank alle detail.

Gecoate snaren

Gecoate snaren zijn beschermd met een dun laagje kunststof om invloeden van buitenaf te weerstaan, zoals vochtigheid, stof en zweet. Op deze manier gaan de snaren langer mee en klinken en spelen ze langer als nieuw.

Scooped brug

De scooped brug is erop gericht om de sustain van een gitaar te verbeteren door de hoek van de snaren bij de brug te vergroten en zo de druk op het brugzadel te verhogen. Op deze manier worden de trillingen van de snaren beter overgebracht op het bovenblad van de gitaar zonder dat de gitaar hier moeilijker door gaat spelen. Dit zorgt ervoor dat de gitaar makkelijk speelt en de gitarist minder last krijgt van vingers die moe worden.

Open pore finish

Een open pore afwerking van de klankkast van een gitaar zorgt ervoor dat deze vrijer kan bewegen (trillen). Hierdoor krijgt de gitaar een meer resonante en responsieve klank. Tevens zorgt dit ervoor dat het gewicht van de gitaar binnen de perken blijft wat het speelplezier weer ten goede komt.

 

Body type: Dreadnought
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Sparren
Achterkant: Mahonie
Zijkanten: Mahonie
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Merbau
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Merbau
Ingebouwde electronica: Nee
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Chroom
Mensuur: 643 mm
Kleur: Zwart
Finish: Open pore satin
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »