Cort EARTH70 BR Akoestische gitaar bruin hoogglans top

€299,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De Cort Earth70 OP is een authentiek akoestisch gitaar zoals deze als sinds jaar en dag gebouwd wordt. De Earth serie heeft de look, klank, feel en speelbaarheid van hoge kwaliteit gitaren met een zeer goede prijskwaliteit verhouding. Deze gitaar is geschikt voor zowel flatpickers als fingerpickers met zijn klassieke houtsoorten; massief Sitka Sparren bovenblad en Mahonie zij- en achterkant.

Massief Sitka Sparren bovenblad

Sitka spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft Sitka spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Mahonie zij- en achterkant

Helder en natuurlijk met een sterk en warme midrange, Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren.

Scooped brug

De scooped brug is erop gericht om de sustain van een gitaar te verbeteren door de hoek van de snaren bij de brug te vergroten en zo de druk op het brugzadel te verhogen. Op deze manier worden de trillingen van de snaren beter overgebracht op het bovenblad van de gitaar dat hiervoor de snare zelf onder hogere spanning hoeven staan. Dit zorgt ervoor dat de gitaar makkelijk speelt en de gitarist minder last krijgt van vingers die moe worden.

Open pore finish

Een open pore afwerking van de klankkast van een gitaar zorgt ervoor dat deze vrijer kan bewegen (trillen). Hierdoor krijgt de gitaar een meer resonante en responsieve klank. Tevens zorgt dit ervoor dat het gewicht van de gitaar binnen de perken blijft wat het speelplezier weer ten goede komt.

Body type: Dreadnought
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Sparren
Achterkant: Mahonie
Zijkanten: Mahonie
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Ovangkol
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Ovangkol
Ingebouwde electronica: Nee
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Chroom
Mensuur: 643 mm
Kleur: Bruin
Finish: Hoog glans top, open pore satin zij- en achterkant
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »