Cort MR500E akoestisch/elektrisch gitaar brown burst

€399,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De MR serie is Cort's poging om de best mogelijke kwaliteit en vakmanschap te combineren met moderne features voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. De Cort MR500E is gemaakt met een massief sparren top, mahonie zij- en achterkant en Ovangkol fretbord. De klassieke dreadnought stijl body met Venetian cutaway zorgt voor gemakkelijke toegang tot de hoge frets. Deze gitaar is uitgerust met een Cort CE304T pre-amp systeem om de natuurlijke klank ook goed te vertalen naar een versterkte setup, zowel geschikt voor live als studio applicaties.

Massief Sparren bovenblad

Spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Cort CE304T EQ

Inclusief een 3-band EQ voor flexibiliteit qua klank, met een ingebouwd stemapparaat voor gemak. Het CE304T pre-amp systeem van Cort voegt veel toe aan je gitaar en geeft een rijke midrange met een helder open hoog.

Scooped brug

De scooped brug is erop gericht om de sustain van een gitaar te verbeteren door de hoek van de snaren bij de brug te vergroten en zo de druk op het brugzadel te verhogen. Op deze manier worden de trillingen van de snaren beter overgebracht op het bovenblad van de gitaar zonder dat de gitaar hier moeilijker door gaat spelen. Dit zorgt ervoor dat de gitaar makkelijk speelt en de gitarist minder last krijgt van vingers die moe worden.

Open pore finish

Een open pore afwerking van de klankkast van een gitaar zorgt ervoor dat deze vrijer kan bewegen (trillen). Hierdoor krijgt de gitaar een meer resonante en responsieve klank. Tevens zorgt dit ervoor dat het gewicht van de gitaar binnen de perken blijft wat het speelplezier weer ten goede komt.

Body type: Dreadnought
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Sparren
Achterkant: Afrikaans Okoume
Zijkanten: Afrikaans Okoume
Neck: Mahonie(Palaquium)
Neck profiel: C
Fretbord: Ovangkol
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Ovangkol
Ingebouwde electronica: Cort CE304T Preamp
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Chroom
Mensuur: 643 mm
Kleur: Bruin burst
Finish: Open pore satin
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »