Flight NUB310 bariton ukelele

€129,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 1-2 Weken

Bariton ukeleles zijn de grootste instrumenten uit de ukelele familie. Over het algemeen worden bariton ukeleles gestemd als de bovenste vier snaren van een gitaar (DGBE), de bariton van Flight is echter gestemd zoals een tenor (GCEA). De snaren op deze bariton ukelele kunnen altijd verwisseld worden voor snaren welke wel een traditionele bariton stemming hebben. Dit maakt het ook gemakkelijke voor een gitarist om ukelele te leren spelen. Dankzij zijn grote formaat van 74 cm geeft de bariton ukelele een zeer warm geluid dat doet denken aan dat van een klassiek gitaar. Dankzij zijn warme en heldere klank voor een respectabele prijs is deze bariton ukelele zeer geschikt voor de beginnende speler die graag een grotere ukelele heeft.

Mahonie bovenblad

Mahonie wordt veelal gebruikt voor het maken van de zij- en achterkant van snaarinstrumenten, het is echter ook zeer goed te gebruiken voor het bovenblad van een snaarinstrument. Het geeft een warme meer ingetogen klank met veel laag en een sterk aanwezige lage-midrange. Het hoog van Mahonie is minder aanwezig maar zeker erg aantrekkelijk qua timbre.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van snaarinstrumenten. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Open pore finish

Een open pore afwerking van de klankkast van een snaarinstrument zorgt ervoor dat deze vrijer kan bewegen (trillen). Hierdoor krijgt de gitaar een meer resonante en responsieve klank. Tevens zorgt dit ervoor dat het gewicht van het snaarinstrument binnen de perken blijft wat het speelplezier weer ten goede komt.

Maat: Bariton
Bovenblad: Afrikaans Sapele
Achterkant: Afrikaans Sapele
Zijkanten: Afrikaans Sapele
Hals: Afrikaans Okoume
Fretbord: Walnoot
Brug: Walnoot
Frets: 18
Stemmechanieken: Open, chroom
Ingebouwde electronica: Nee
Kleur: Naturel
Finish: Open pore satin
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »