Lag TKT8 Travel gitaar (6-snarig bariton ukelele)

€119,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De Lag TKT8 baby gitaar is een 6-snarig bariton ukelele, ook wel bekend als guitalele. Het is een hybride tussen een klassieke gitaar en meestal een bariton ukelele. Het resultaat is een compact instrument dat gemakkelijk kan worden meegenomen als een ukelele met het akkoordenschema van een klassieke gitaar. De guitalele wordt over het algemeen gespeeld in gitaarstemming verhoogd tot "A" (met een 4e verhoogd, ofwel met een capo op de 5e fret). Dit geeft de stemming ADGCEA waarbij de G een Lage G is i.p.v. de bij ukeleles meer reguliere Hoge G.

Reisgitaar

De meeste gitaren met de aanduiding "mini" zijn ontworpen met als doel de ideale reisgitaar te zijn. Een reisgitaar moet makkelijk zijn om mee te nemen zonder teveel concessie te moeten doen in zowel de klank als de speelbaarheid van de gitaar. De kortere mensuur zorgt ervoor dat de snaren vanzelf wat losser liggen, hierdoor kan makkelijk met dikkere snaren gespeeld worden op een reisgitaar wat op zijn beurt de klank ten goede komt. De klankkast van de reisgitaar is uiteraard wat compacter dan dat van een grotere maat gitaar. De klank is daarmee sneller te vergelijken met dat van een Orchestra Model, goed gearticuleerd en dynamisch met een open heldere klank. In het laag moet de kleinere klankkast uiteraard iets toegeven, dit wordt deels nog gecompenseerd door het gemak waarmee op dikkere snaren gespeeld kan worden op een reisgitaar.

Mahonie bovenblad

Mahonie wordt veelal gebruikt voor het maken van de zij- en achterkant van akoestische gitaren, het is echter ook zeer goed te gebruiken voor het bovenblad van een gitaar. Het geeft een warme meer ingetogen klank met veel laag en een sterk aanwezige lage-midrange. Het hoog van Mahonie is minder aanwezig maar zeker erg aantrekkelijk qua timbre.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Open pore finish

Een open pore afwerking van de klankkast van een gitaar zorgt ervoor dat deze vrijer kan bewegen (trillen). Hierdoor krijgt de gitaar een meer resonante en responsieve klank. Tevens zorgt dit ervoor dat het gewicht van de gitaar binnen de perken blijft wat het speelplezier weer ten goede komt.

Maat: Bariton
Bovenblad: Mahonie
Achterkant: Mahonie
Zijkanten: Mahonie
Hals: Mahonie
Fretbord: Blackwood
Brug: Blackwood
Frets: 18
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Zwart
Ingebouwde electronica: Nee
Kleur: Naturel
Finish: Open pore satin
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »