Martinez MC58C Klassieke gitaar

€359,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

Martinez' best verkopende instrument voor muziekschool leerlingen. De perfecte bespeelbaarheid en de warme, doch lichte klank zijn precies wat je nodig hebt op je eerste stappen naar het gitarist(e) zijn. Het massieve Sparren bovenblad klinkt helder en ronder in het hoog en hierdoor geeft deze gitaar de dynamische verschillen beter weer, de mahonie zij- en achterkanten geven daar een lichte ondertoon aan en flatteren het beginnende gitaarspel. Martinez combineert traditionele gitaarbouw methoden uit Spanje met een moderne productiewijze. Daardoor zijn hier zowel de mooie, Spaanse klank als ook de moderne bespeelbaarheid te vinden.

Massief Ceder bovenblad

Ceder is na Spar de meest gebruikte houtsoort voor het maken van het bovenblad van een gitaar. Ceder is heeft een stuk lagere dichtheid en is daardoor een stuk zachter dan Spar. Dit vertaald zich in een warmere vollere klank. Ceder zorgt er ook voor dat zachtere klanken sterker overkomen en verbeterd daardoor de dynamiek van zacht spel. Een gitaar met een ceder top is uitermate geschikt voor gitaristen die graag fingerpicken. Dit maakt ceder een goede match voor kleinere bodyvormen zoals de Auditorium, Orchestra Model of Parlor.

Palissander zij- en achterkant

Palissander is een prachtige houtsoort met een diepe kleur dat zeer gewild is onder gitaarbouwers om de betere gitaren van te maken. Palissander heeft een warme zeer resonante klank en geeft van zichzelf meer dan genoeg volume. Het is een van de hardste houtsoorten die gebruikt worden voor de klankkast van een gitaar maar de poreuze structuur van het hout zorgt ervoor dat het over het algemeen een warmere klank geeft dan menig zachtere houtsoorten.

Maat: 4/4
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Ceder
Zijkanten: Palissander
Achterkant: Palissander
Neck: Mahonie
Fretbord: Pao Ferro
Frets: 20
Breedte topkam: 52 mm
Mensuur: 650 mm
Brug: Pao Ferro
Stemmechanieken: Goud gegraveerd, zwart kunststof knoppen
Ingebouwde electronica: Nee
Kleur: Naturel
Finish: Hoog glans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »