Martinez MFG-AS flamenco gitaar

€359,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De MFG-AS is een door de flamenco geïnspireerd instrument. De lichte en directe sound van een flamenco gitaar wordt hier gecombineerd met de eigenschappen van een klassieke gitaar. De lichte klank en helderheid komen direct uit de flamenco hoek, de bespeelbaarheid en klankkast formaat zijn meer klassiek. Een interessante combinatie die veel liefhebbers heeft.

Massief Sparren bovenblad

Spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Agathis zij- en achterkant

Agathis is een houtsoort die veel gemeen heeft met Mahonie, het is een zachtere lichtere houtsoort met een volle diepe klank. Ten opzichte van Mahonie heeft Agathis echter een wat vlakkere klank, het is een dermate zachte houtsoort dat de hoge tonen wat meer achter blijven. Ook zorgt de zachtheid van Agathis ervoor dat de sustain korter is dan bij een vergelijkbaar stuk Mahonie.

Maat: 4/4
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Europees Sparren
Zijkanten: Agathis
Achterkant: Agathis
Neck: Mahonie
Fretbord: Pau Ferro
Frets: 20
Breedte topkam: 52 mm
Mensuur: 650 mm
Brug: Pau Ferro
Stemmechanieken: Goud gegraveerd, zwarte knoppen
Ingebouwde electronica: Nee
Kleur: Naturel
Finish: Hoog glans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »