Rathbone R2SB No.2 akoestische gitaar

€489,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De Rathbone R2SB orchestra model(OM) akoestisch gitaar is een echt powerhouse. Met zijn massief Englemann sparren bovenblad en mooie Bocote zij- en achterkant heeft deze gitaar een mooi helder en open klank. Het klankkarakteristiek van Bocote is vergelijkbaar met dat van Esdoor, uitermate lineair in projectie en helderheid.

Gezien de situatie waar het van origine voor ontworpen is, heeft het 'OM' model geen grote klankkast. In feite zijn geen van de vroege 'moderne' gitaar modellen groot volgens de standaarden van vandaag. Ondanks zijn kleinere klankkast speelt de No.2 OM model gitaar van Rathbone wel als een moderne gitaar, dit komt omdat de hals bij de klankkast komt op de 14e fret i.p.v. gewoonlijke 12e fret voor een OM model gitaar. Toen voor het eerst deze 'lange' schaal gebruikt werd vond men dat deze een disproportionele krachtige en dynamische klank gaf. De snaren staan op deze schaal onder hogere spanning dat zorgt voor een betere response en meer 'punch'.

Massief Sitka Sparren bovenblad

Sitka spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft Sitka spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Bocote zij- en achterkant

Bocote wordt een exotische houtsoort geacht en heeft zowel het klankkarakter als het uiterlijk om deze naam te verdienen. Het is een houtsoort met een hoge dichtheid en stabiliteit, goede sustain en zeer goede resonantie. Dit alles zorgt voor een warme en krachtig klankkarakter. Het is een prachtige houtsoort voor de zij- en achterkant van een akoestische gitaar en dat niet alléén om het uiterlijk.

Benen zadels

Brugzadels en/of topkammen gemaakt van been hebben een vele hogere dichtheid en houden daardoor betere klank eigenschappen. Zo geeft een zadel of kam van been gemaakt een helderder geluid met meer resonantie en een betere attack. Een brugzadel en/of topkam gemaakt van been brengt een gitaar echt tot leven.

Body type: Orchestra
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Englemann Sparren
Achterkant: Bocote
Zijkanten: Bocote
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Palissander
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 42 mm
Frets: 20
Brug: Palissander
Ingebouwde electronica: Nee
Stemmechanieken: Open, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel
Finish: Hoogglans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »