Recording King RDS-11-FE3 volledig massieve akoestisch/elektrisch gitaar

€399,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

Recording King's Series 11 biedt spelers volledig massief klankhout in een geweldig uitziend vintage style pakket. De Series 11's extra-lichtgewicht Dreadnought geeft spelers een hoge kwaliteit, betaalbare gitaar zonder compromis in klank of vibe.

De basis van de Series 11 klank komt van een massief spruce bovenblad gecombineerd met massief mahonie achter- en zijkanten. Deze traditionele massieve houtsoorten leveren de pure klank van een akoestische klank vanaf de eerste aanslag, voor een authentieke klank die zich alleen maar verder zal verdiepen over jaren van spelen.

Voor een authentieke vintage styling is de Series 11 Dreadnought afgewerkt in tobacco sunburst met een ultra dunne Zero-VOC* satijnen afwerking. Classy low key Ivoroid dots brengen de toets in kaart, en het vintage Recording King headstock ontwerp levert klassieke 3-op-een-kant vintage mojo.

Elke Series 11 gitaar komt uit onze werkplaats met geweldig klinkende Fishman Sonitone elektronica voor gitaren die zowel rijklaar als sonisch en stilistisch indrukwekkend zijn.

Massief Sparren bovenblad

Spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Massief Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Open pore finish

Een open pore afwerking van de klankkast van een gitaar zorgt ervoor dat deze vrijer kan bewegen (trillen). Hierdoor krijgt de gitaar een meer resonante en responsieve klank. Tevens zorgt dit ervoor dat het gewicht van de gitaar binnen de perken blijft wat het speelplezier weer ten goede komt.

Body type: Dreadnought
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Sparren
Achterkant: Massief Mahonie
Zijkanten: Massief Mahonie
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Padauk
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Padauk
Ingebouwde electronica: Fishman Sonitone
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Transparent Brownburst
Finish: Ultra Thin Zero-VOC Satin Finish (open pore)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »