Rathbone R2M No.2 akoestische gitaar

€379,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De Rathbone R2M orchestra model(OM) akoestisch gitaar is een warme en subtiele gitaar. Met zijn massief mahonie bovenblad en mahonie zij- en achterkant heeft deze gitaar een mooi warme en open klank. Het klankkarakteristiek van mahonie is warm en vol met een stevige body, dit gecombineerd met een OM model vorm maakt dat deze gitaar een goed gearticuleerd warme subtiele klank levert.

Gezien de situatie waar het van origine voor ontworpen is, heeft het 'OM' model geen grote klankkast. In feite zijn geen van de vroege 'moderne' gitaar modellen groot volgens de standaarden van vandaag. Ondanks zijn kleinere klankkast speelt de No.2 OM model gitaar van Rathbone wel als een moderne gitaar, dit komt omdat de hals bij de klankkast komt op de 14e fret i.p.v. gewoonlijke 12e fret voor een OM model gitaar. Toen voor het eerst deze 'lange' schaal gebruikt werd vond men dat deze een disproportionele krachtige en dynamische klank gaf. De snaren staan op deze schaal onder hogere spanning dat zorgt voor een betere response en meer 'punch'.

Massief Mahonie bovenblad

Mahonie wordt veelal gebruikt voor het maken van de zij- en achterkant van akoestische gitaren, het is echter ook zeer goed te gebruiken voor het bovenblad van een gitaar. Het geeft een warme meer ingetogen klank met veel laag en een sterk aanwezige lage-midrange. Het hoog van Mahonie is minder aanwezig maar zeker erg aantrekkelijk qua timbre.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Benen zadels

Brugzadels en/of topkammen gemaakt van been hebben een vele hogere dichtheid en houden daardoor betere klank eigenschappen. Zo geeft een zadel of kam van been gemaakt een helderder geluid met meer resonantie en een betere attack. Een brugzadel en/of topkam gemaakt van been brengt een gitaar echt tot leven.

Body type: Orchestra
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Mahonie
Achterkant: Mahonie
Zijkanten: Mahonie
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Palissander
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 42 mm
Frets: 20
Brug: Palissander
Ingebouwde electronica: Nee
Stemmechanieken: Open, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel
Finish: Hoogglans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »