Richwood A-70-VA Akoestische gitaar

€639,00
Beschikbaarheid:  Op aanvraag
Levertijd: Levertijd onbekend

Richwood Master Series gitaren worden met de handgemaakt van geselecteerde houtsoorten. Een professionele set-up vóór verpakking garandeert een optimale bespeelbaarheid, zó uit de doos.

Zéér technisch en esthetisch geavanceerde eigenschappen, zoals onder meer benen zadels, een dual action trussrod, ambachtelijke neck volute, katoen bedekte zangbalken, mahonie achterbladbalken, hoogwaardige Derjung mechanieken en USA D’Addario coated phosphor bronze snaren.

Massief Sparren bovenblad

Spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Palissander zij- en achterkant

Palissander is een prachtige houtsoort met een diepe kleur dat zeer gewild is onder gitaarbouwers om de betere gitaren van te maken. Palissander heeft een warme zeer resonante klank en geeft van zichzelf meer dan genoeg volume. Het is een van de hardste houtsoorten die gebruikt worden voor de klankkast van een gitaar maar de poreuze structuur van het hout zorgt ervoor dat het over het algemeen een warmere klank geeft dan menig zachtere houtsoorten.

Benen zadels

Brugzadels en/of topkammen gemaakt van been hebben een vele hogere dichtheid en houden daardoor betere klank eigenschappen. Zo geeft een zadel of kam van been gemaakt een helderder geluid met meer resonantie en een betere attack. Een brugzadel en/of topkam gemaakt van been brengt een gitaar echt tot leven.

Body type: Auditorium
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Sitka Sparren
Achterkant: Palissander
Zijkanten: Palissander
Neck: Indonesisch Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Ebben
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Ebben
Ingebouwde electronica: Nee
Stemmechanieken: Derjung gesloten oliebad, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel "Vintage Aged"
Finish: Hoog glans klankkast / Satin hals
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »