J.N. Guitars BES-A Mini DCB Akoestisch reisgitaar

€299,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De Auditorium is kleiner in maat dan zijn alom bekende neef de Dreadnought. Dit model bied een zeer goed speelcomfort zonder in te perken in projectie of mogelijkheiden. De kleinere vorm is veelal populair bij folk gitaristen omdat het perfect is om op te finger-picken, een goed gearticuleerde klank die alle nuances van je spel laat horen.

Reisgitaar

De meeste gitaren met de aanduiding "mini" zijn ontworpen met als doel de ideale reisgitaar te zijn. Een reisgitaar moet makkelijk zijn om mee te nemen zonder teveel concessie te moeten doen in zowel de klank als de speelbaarheid van de gitaar. De kortere mensuur zorgt ervoor dat de snaren vanzelf wat losser liggen, hierdoor kan makkelijk met dikkere snaren gespeeld worden op een reisgitaar wat op zijn beurt de klank ten goede komt. De klankkast van de reisgitaar is uiteraard wat compacter dan dat van een grotere maat gitaar. De klank is daarmee sneller te vergelijken met dat van een Orchestra Model, goed gearticuleerd en dynamisch met een open heldere klank. In het laag moet de kleinere klankkast uiteraard iets toegeven, dit wordt deels nog gecompenseerd door het gemak waarmee op dikkere snaren gespeeld kan worden op een reisgitaar.

Massief sparren top

Spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Body type: Mini Auditorium
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Sparren
Achterkant: Mahonie
Zijkanten: Mahonie
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Blackwood
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Blackwood
Ingebouwde electronica: Nee
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Dark Cherry Burst
Finish: Hoog glans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »