Lag T318DCE akoestisch/elektrisch gitaar

€699,00
Beschikbaarheid:  Op voorraad
Levertijd: 1-2 Dagen

De massief Engelman sparren top biedt een krachtig klank die samen met de gevlamd Ovangkol zij- en achterkant zorgt voor mooie harmonische en een rijke bas response.

Massief Sparren bovenblad

Spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Ovangkol zij- en achterkant

Ovangkol is een prachtige houtsoort die veel vergelijkingen heeft met Palissander. Het heeft eveneens zoals Palissander een warme zeer resonante klank met en net wat vollere midden range ten opzichte van Palissander. Ovangkol is wat zeldzamer in gebruik dan Palissander maar begint zich langzaamaan meer te vertonen als toonhout naar keuze vanwege zijn prachtige klank zowel als uiterlijk en dat voor een goede prijs. Een gitaar gemaakt met Ovangkol doet vaak positief verrassen dankzij de goede klankkarakteristieken die het voor een midden prijsklasse kan geven.

Grafiet zadels

Brugzadels en/of topkammen gemaakt van grafiet hebben een hogere dichtheid dan kunststuf en houden daardoor betere klank eigenschappen. Zo geeft een zadel of kam van been gemaakt een helderder geluid en is overal beter in balans dan kunststof zadels. Grafiet heeft zelf smerende eigenschappen waardoor gitaren met grafiet zadels minder last hebben van stemming en intonatie problemen.

Body type: Dreadnought
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Engelman Sparren
Achterkant: Gevlamd Ovangkol
Zijkanten: Gevlamd Ovangkol
Neck: Mahonie
Neck profiel: Vlakke C
Fretbord: Brownwood
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Brownwood
Ingebouwde electronica: Fishman Ink3
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel
Finish: Hoog glans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »