Rathbone R3CECE No.3 akoestisch/elektrisch gitaar Ebben

€529,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De Rathbone R3SKCE combineert de grotere afmetingen van de Grand-Auditorium met de adembenemende houtsoort Koa tot een spectaculair resultaat. Helder open en sprankelende klank dankzij de combinatie van massief Englemann spruce voor het bovenblad en Koa voor de zij- en achterkant. De gitaar is daardoor krachtig en linear, ideaal voor zowel de stevige strummer als de gearticuleerde fingerpicker.

Een perfecte all-rounder, de No.3 heeft dezelfde mensuur als het Orchestra Model maar de klankkast komt qua dimensies dichter in de buurt van een dreadnought model. De grotere klankkast geeft op natuurlijke wijze een sterkere bas klank, zonder helderheid op te geven, dat is de kracht van een Grand-Auditorium. De grotere klankkast wil echter niet zeggen dat deze gitaar minder gemakkelijk speelt, het omgekeerde is waar. Dankzij de nauwe taille  zorgt ervoor dat de gitaar comfortabel op de knie rust or gemakkelijk om de schouders hangt.

Massief Ceder bovenblad

Ceder is na Spar de meest gebruikte houtsoort voor het maken van het bovenblad van een gitaar. Ceder is heeft een stuk lagere dichtheid en is daardoor een stuk zachter dan Spar. Dit vertaald zich in een warmere vollere klank. Ceder zorgt er ook voor dat zachtere klanken sterker overkomen en verbeterd daardoor de dynamiek van zacht spel. Een gitaar met een ceder top is uitermate geschikt voor gitaristen die graag fingerpicken. Dit maakt ceder een goede match voor kleinere bodyvormen zoals de Auditorium, Orchestra Model of Parlor.

Ebben zij- en achterkant

Donker, hard en een zeer hoge dichtheid. Veelal gebruikt voor het maken van fretborden en bruggen maar het kan ook een zeer mooie gitaar maken. Met zijn dichte graan geeft Ebben een krachtige bas, een rijk midden en hoge tonen die doorklinken als geen ander met heel veel sustain en projectie. Het uiterlijk kan variëren van egaal zwart tot flink gemêleerd donker bruin met karamel kleurige stroken.

Benen zadels

Brugzadels en/of topkammen gemaakt van been hebben een vele hogere dichtheid en houden daardoor betere klank eigenschappen. Zo geeft een zadel of kam van been gemaakt een helderder geluid met meer resonantie en een betere attack. Een brugzadel en/of topkam gemaakt van been brengt een gitaar echt tot leven.

Body type: Grand-Auditorium
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Rood Ceder
Achterkant: Ebben
Zijkanten: Ebben
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Palissander
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 42 mm
Frets: 20
Brug: Palissander
Ingebouwde electronica: Belcat - 3 Band EQ with Tuner
Stemmechanieken: Open, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel
Finish: Hoogglans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »