Ibanez AW65ECE Akoestisch/elektrisch gitaar

€359,00
Beschikbaarheid:  Op aanvraag
Levertijd: 3-4 Weken

De Artwood serie van Ibanez is erop gericht om een moderne traditionele gitaar te bouwen. De gitaren zijn gebouwd met de nieuwste technieken maar tegelijkertijd met dezelfde filosofieën die gitaarbouwers als sinds jaar en dag toepassen. Dit maakt dat gitaren uit de Artwood serie zowel een zeer goede speelbaarheid als prachtige klank hebben.

Massief Ceder bovenblad

Ceder is na Spar de meest gebruikte houtsoort voor het maken van het bovenblad van een gitaar. Ceder is heeft een stuk lagere dichtheid en is daardoor een stuk zachter dan Spar. Dit vertaald zich in een warmere vollere klank. Ceder zorgt er ook voor dat zachtere klanken sterker overkomen en verbeterd daardoor de dynamiek van zacht spel. Een gitaar met een ceder top is uitermate geschikt voor gitaristen die graag fingerpicken. Dit maakt ceder een goede match voor kleinere bodyvormen zoals de Auditorium, Orchestra Model of Parlor.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Body type: Dreadnought
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Ceder
Achterkant: Mahonie
Zijkanten: Mahonie
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Ovangkol
Fretbord radius: 15.75"
Breedte topkam: 43 mm
Frets: 20
Brug: Ovangkol
Ingebouwde electronica: Ibanez AEQ-TP2 preamp w/Onboard tuner
Stemmechanieken: Gesloten oliebad, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel
Finish: Satin
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »