Rathbone R3SBCE No.3 akoestisch/elektrisch gitaar Bocote

€539,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De Rathbone R3CESB combineert massief Englemann Spar met heel mooi Bocote, wat resulteert in een spectaculair uitziende gitaar. Vergelijkbaar met het klankkarakter van een Esdoorn gitaar geeft deze gitaar een krachtige klank met uitermate goede projectie waardoor een ruimte zo gevuld is, zij het met strummen of fingerpicken.

Een perfecte all-rounder, de No.3 heeft dezelfde mensuur als het Orchestra Model maar de klankkast komt qua dimensies dichter in de buurt van een dreadnought model. De grotere klankkast geeft op natuurlijke wijze een sterkere bas klank, zonder helderheid op te geven, dat is de kracht van een Grand-Auditorium. De grotere klankkast wil echter niet zeggen dat deze gitaar minder gemakkelijk speelt, het omgekeerde is waar. Dankzij de nauwe taille  zorgt ervoor dat de gitaar comfortabel op de knie rust or gemakkelijk om de schouders hangt.

Massief Sitka Sparren bovenblad

Sitka spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft Sitka spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Bocote zij- en achterkant

Bocote wordt een exotische houtsoort geacht en heeft zowel het klankkarakter als het uiterlijk om deze naam te verdienen. Het is een houtsoort met een hoge dichtheid en stabiliteit, goede sustain en zeer goede resonantie. Dit alles zorgt voor een warme en krachtig klankkarakter. Het is een prachtige houtsoort voor de zij- en achterkant van een akoestische gitaar en dat niet alléén om het uiterlijk.

Benen zadels

Brugzadels en/of topkammen gemaakt van been hebben een vele hogere dichtheid en houden daardoor betere klank eigenschappen. Zo geeft een zadel of kam van been gemaakt een helderder geluid met meer resonantie en een betere attack. Een brugzadel en/of topkam gemaakt van been brengt een gitaar echt tot leven.

 

Body type: Grand-Auditorium
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Englemann Sparren
Achterkant: Bocote
Zijkanten: Bocote
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Palissander
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 42 mm
Frets: 20
Brug: Palissander
Ingebouwde electronica: Belcat - 3 Band EQ with Tuner
Stemmechanieken: Open, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel
Finish: Hoogglans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »