Rathbone R3SKCE No.3 akoestisch/elektrisch gitaar Koa

€539,00
Beschikbaarheid:  Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 Weken

De Rathbone R3SKCE combineert de grotere afmetingen van de Grand-Auditorium met de adembenemende houtsoort Koa tot een spectaculair resultaat. Helder open en sprankelende klank dankzij de combinatie van massief Englemann spruce voor het bovenblad en Koa voor de zij- en achterkant. De gitaar is daardoor krachtig en linear, ideaal voor zowel de stevige strummer als de gearticuleerde fingerpicker.

Een perfecte all-rounder, de No.3 heeft dezelfde mensuur als het Orchestra Model maar de klankkast komt qua dimensies dichter in de buurt van een dreadnought model. De grotere klankkast geeft op natuurlijke wijze een sterkere bas klank, zonder helderheid op te geven, dat is de kracht van een Grand-Auditorium. De grotere klankkast wil echter niet zeggen dat deze gitaar minder gemakkelijk speelt, het omgekeerde is waar. Dankzij de nauwe taille  zorgt ervoor dat de gitaar comfortabel op de knie rust or gemakkelijk om de schouders hangt.

Massief Sitka Sparren bovenblad

Sitka spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft Sitka spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Koa zij- en achterkant

Koa wordt een exotische houtsoort geacht en gezien het van Hawaii afkomt is het niet moeilijk te begrijpen waarom. Het is niet alleen een spektakel om aan te zien maar de klank evenaart gemakkelijk de visuele schoonheid. Een gitaar gemaakt met Koa profiteert veel van bespeeld worden, nieuw Koa kan soms wat fel en stijf klinken, hoe meer de gitaar bespeeld wordt hoe beter deze zal gaan klinken. Zodra een gitaar met Koa voldoende is 'ingespeeld' opent de klank van de gitaar helemaal, de klank wordt aangenaam, rijk en helder met een overvloed aan resonantie. Het laag wordt met name rijk en vol terwijl de totale klank helemaal tot leven komt.

Benen zadels

Brugzadels en/of topkammen gemaakt van been hebben een vele hogere dichtheid en houden daardoor betere klank eigenschappen. Zo geeft een zadel of kam van been gemaakt een helderder geluid met meer resonantie en een betere attack. Een brugzadel en/of topkam gemaakt van been brengt een gitaar echt tot leven.

Body type: Grand-Auditorium
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Englemann Sparren
Achterkant: Koa
Zijkanten: Koa
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Palissander
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 42 mm
Frets: 20
Brug: Palissander
Ingebouwde electronica: Belcat - 3 Band EQ with Tuner
Stemmechanieken: Open, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel
Finish: Hoogglans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »