Rathbone R5SM No.5 akoestische gitaar

€429,00
Beschikbaarheid:  Op voorraad
Levertijd: 1-2 Dagen

De R5SM van Rathbone, ook wel de No.5 genaamd, is gebouwd met de klassieke combinatie houtsoorten van massief Sitka Sparren bovenblad met Mahonie zij- en achterkant. Het bovenblad heeft een zogeheten 'double top' constructie dat is opgebouwd uit 2 buiten lagen massief Sikta Spar met daartussen een laag gemaakt van gewoven carbon fibre. Dit maakt het bovenblad stijver terwijl deze tevens flexibeler wordt wat ervoor zorgt dat de gitaar meer resonantie en responsiviteit geeft bij het spelen.

De No.5 met zijn dreadnought stijl body geeft een echt 'big sound'. Met zijn grote klankkast kan deze gitaar op een natuurlijke manier een diep en vol laag produceren zonder dat versterking nodig is. Een veelzijdige gitaar die gebruikt kan worden in een breed aantal situaties dankzij zijn balans in volume, maat en speelbaarheid.

'dubbel bovenblad'

Het bovenblad van de No.5 van Rathbone is opgebouwd als dubbel bovenblad. Dat wil zeggen dat het bovenblad van deze gitaar bestaat uit drie lagen, de buitenste twee lagen zijn gemaakt van massief Sitka Spar met daartussen een laag van gewoven carbon fibre. Dit resulteert in een bovenblad dat tegelijkertijd stijver en flexibeler is, waardoor het bovenblad makkelijker in beweging te brengen is en vrijer kan resoneren. Dit komt zowel het speelgemak als de klank van de gitaar ten goede.

Massief Sparren bovenblad

Spar is een van de meest traditionele houtsoorten die gebruikt worden om bovenbladen voor gitaren van te maken. Dit is dankzij zijn stijfheid en ideale kracht-tot-gewicht verhouding. Dankzij deze karakteristieken geeft spar een zeer dynamische gevoeligheid en een rijke klank met veel harmonische boventonen. Dit zorgt ervoor dat het zeer goed overweg kan met zowel krachtig strummen als delicaat fingerpicken.

Mahonie zij- en achterkant

Mahonie is al sinds jaar en dag een zeer geliefde houtsoort voor zij- en achterkanten van akoestische gitaren. Met zijn warme ronde basklank geeft het een basis voor elke muziekstijl om de luisteraar te bereiken. De midrange is zeer sterk en klinkt vol, terwijl het hoog juist delicaat en zeer aangenaam klinkt.

Benen zadels

Brugzadels en/of topkammen gemaakt van been hebben een vele hogere dichtheid en houden daardoor betere klank eigenschappen. Zo geeft een zadel of kam van been gemaakt een helderder geluid met meer resonantie en een betere attack. Een brugzadel en/of topkam gemaakt van been brengt een gitaar echt tot leven.

Body type: Dreadnought
Linkshandig/Rechtshandig: Rechtshandig
Bovenblad: Massief Sitka Sparren 'double top'
Achterkant: Sapele
Zijkanten: Sapele
Neck: Mahonie
Neck profiel: C
Fretbord: Palissander
Fretbord radius: 14"
Breedte topkam: 42 mm
Frets: 20
Brug: Palissander
Ingebouwde electronica: Nee
Stemmechanieken: Open, Chroom
Mensuur: 650 mm
Kleur: Naturel
Finish: Hoogglans
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »